***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Мафиот се опитал да продаде плутоний и уран на Иран. Байдън нарече Путин „луд“. Руски посланици се обясняват за Навални


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 февруари   

 

Канада стана следващата страна, извикала посланика на Русия поради гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални в наказателна колония в Арктика, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

„ България трябваше да привика посланика на Русия поради гибелта на Навални. Имаме повече учредения даже от други страни – тъй като у нас стана отровителство и на наша територия са провеждани интервенции на РФ за дейности в Европа. 

Страната ни е като умел терен за съветските спецслужби, за терористични актове, които да отиват във вътрешността в континента. 

Имаме взривяване на хранилища и отравяне на български жители – проблеми, по които още няма изводи. 

Руските собствености у нас би трябвало да бъдат отвоювани “. 

Това съобщи дипломатът Елена Поптодорова в ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

***

Американският президент Джо Байдън е нарекъл съветския държавен глава Владимир Путин „ вманиачен кучи наследник “ (в оригинал crazy SOB, абревиатурата, употребена от Байдън - бел. ред.) по време на банкет в Сан Франциско, щата Калифорния, за набиране на средства за предизборната си акция, съобщи Ройтерс.

Освен това Байдън предизвести, че постоянно съществува нуклеарна опасност, само че значимата опасност за човечеството си остава климатът.

„ Това е последната екзистенциална опасност – климатът. Ние имаме един вманиачен кучи наследник като този човек Путин и други и постоянно би трябвало да се тормозим от нуклеарен спор. Но значителната опасност за човечеството е климатът “, е декларирал американският президент в стеснен кръг от финансови благодетели съгласно Ройтерс.

***

„ Бос на японската мафия Якудза е направил опит да продаде плутоний и уран на Иран ", съобщи Скайнюз

„ Според данни на правосъдното министерство на Съединени американски щати 60-годишният Такеши Ебисава, който се намира в затвор в Ню Йорк, е придобил радиоактивни материали в Тайланд. Той е написал имейл на американски сътрудник под прикритите. В писмото си Такеши Ебисава е предложил от името на фиктивна компания да продаде 50 тона уран и плутоний на обща стойност 58 милиона щатски $ ", добави английската осведомителна организация.

***

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че прави оценка досегашната немска военна помощ за Украйна, само че сподели, че към този момент е време канцлерът Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с огромен обхват, съобщи ДПА.

***

Кметът на София Васил Терзиев предлага улици в столицата да носят имената на съветския опозиционер Алексей Навални и българският правист и академични учител Кристиан Таков. 

На въпрос дали ул. „ Граф Игнатиев " ще бъде прекръстена на „ Алексей Навални ", Терзиев отговори сбито, като не изключи сходна опция, предава Нова. 

Думите на кмета пристигнаха минути след края на съвещанието на Столичния общински съвет.

***

„ Решихме да създадем напълно отворена, открита, обществена позиция, с която да приканим сътрудниците от ГЕРБ или да седнат да работят по нашия документ, или да предложат различен документ, само че да стартираме да приказваме за действителните неща “. 

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

***

„ Нормално е, когато се инициира политическо разискване по значими въпроси, то да стартира с преден конфликт на хрумвания, доста страсти и чувство за невъзможност. 

Нормално е и след първия конфликт страните да седнат на масата за договарянията и да намерят общите механизми и решения, които да реализират набелязаните общи цели “. 

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди днешното съвещание на Министерски съвет.

***

***

Стана ясно, че съгласно експертизата ДНК на Семерджиев не е намерено по изследвани предмети. Сред тях е въздушната възглавница на автомобила.

Това, което научихме е, че дамата декларирала, че по време на злополуката не е карала тя, само че по нейни думи не е карал и Семерджиев.

След разпита стана ясно, че обвиняването желае съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Точната причина не стана ясна.

Искането обаче беше отхвърлено.

***

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изрази през днешния ден несъгласието си с бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва по отношение на оценката му на събитията в линията Газа, обявиха пред Агенция Франс Прес източници от американския Държавен департамент.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР